Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

1. Inleiding

Door te experimenteren, prototypes te maken, en digitale infrastructuur te bouwen verzorgt het lab van iHub de technische basis van het onderzoek naar de invloed van digitalisering op de maatschappij. We verankeren daarbij publieke waarden zoals privacy, inclusie en duurzaamheid. Wil jij hieraan bijdragen en daarbij werken met open source technieken? Dan ben jij nodig als software developer.

2. Functieomschrijving

Als software developer bij iHub werk je in teamverband in een interdisciplinaire research omgeving aan de doorontwikkeling van het eigen nieuwe community netwerk PubHubs (zie pubhubs.net). Privacy by design en versterking van maatschappelijke waarden staan daarbij centraal.

iHub zoekt een open source developer met een sterke motivatie om in teamverband en in samenwerking met (potentiële) gebruikers bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en implementatie van PubHubs. PubHubs is een community platform gebaseerd op publieke waarden. In sommige gevallen kun je het zien als een alternatief voor bestaande sociale media, in bijzonder voor publieke organisaties die een veilige online ruimte willen bieden voor hun achterban zonder allerlei data vrij te moeten geven aan commerciële partijen met andere doelen.

PubHubs is een platform met diverse hubs. Een hub kan bijvoorbeeld van een bibliotheek, een patiënten organisatie, een digitaal buurthuis, een publieke omroep of lokale sportclub zijn. Binnen zo’n hub zijn weer diverse ‘rooms’, waar gesprekken plaatsvinden. Deze kunnen de vorm aannemen van een chat, een forum of iets anders dat kan werken met het Matrix protocol. Ook kan een room besloten zijn en dan worden alleen gebruikers toegelaten als ze een bepaald attribuut over zichzelf vrijgeven. Denk aan gebruikers boven de 18, of met een bepaald email adres, of postcode gebied.

De verschillende onderdelen van PubHubs zijn geschreven in de programmeertalen Rust, Python en aan de frontend kant in Typescript en Vue. Het meeste werk zal aan de frontendkant liggen. Verder maakt PubHubs gebruik van de Yivi app voor authenticatie en vrijgeven van attributen.

3. Profiel (functie-eisen)

  • Je hebt hbo- of wo-werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met ontwikkeling van (open source) software.
  • Je hebt ervaring met tools als CI/CD, containers, Git etc.
  • Je bent in staat een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in een interdisciplinaire context en durft idealistisch te zijn.
  • Je werkt graag samen binnen een ontwikkelteam en met gebruikers van onze producten en je bent leergierig.
  • Je houdt van persoonlijk contact met mensen en werkt daarom graag de meeste dagen op de campus tussen je collega’s.
  • Je beheerst de Nederlandse taal. 

Met de volgende vaardigheden heb je een streepje voor:

  • Ervaring met frontend development, met name Typescript, Vue & Tailwind.
  • Ervaring met Python of Rust.
  • Ervaring met Matrix.
  • Ervaring met software-testing.
  • Ervaring met het uitbrengen/ondersteunen van software aan gebruikers.
  • Interesse in privacy en gegevensbescherming.

4. Wij zijn (werkomgeving)

Radboud's interdisciplinary research hub on digitalization and society (iHub) is het interdisciplinaire onderzoeksinstituut van Radboud Universiteit dat onderzoek doet naar de invloed van digitalisering op de maatschappij. Bij iHub werken wetenschappers uit verschillende disciplines samen: informatici, filosofen, juristen, sociaal en gedragswetenschappers, management wetenschappers etc. iHub heeft een software ontwikkellab: iLab. Het doel van iLab is om technische expertise te bieden, te experimenteren met en het ontwikkelen van 'value-driven' prototypes, gebruikmakende van de laatste wetenschappelijke inzichten. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe Yivi toepassingen (bijv. elektronische besluitvorming), Sphere Transgression Watch, het PEP project, Postguard (versleutelde e-mail) en PubHubs. iLab projecten zijn typisch open-source en worden ontwikkeld met open-source tooling en dienen altijd maatschappelijke waarden als privacy, duurzaamheid of transparantie.

Wil je meer weten over hoe jij als IT-specialist een verschil kunt maken bij de Radboud Universiteit? Bekijk alle informatie over werken in IT

5. Wij bieden

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2 jaar.
  • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. Bart Jacobs. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 4 december. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 5 december. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-12-2024
Salaris Ontwikkelaar ict 3
Salaris
  • € 3345 - € 5278
Aantal posities 1
Uren 0,8 - 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 62.230.24
Contact
  • Jan den Besten, jan.denbesten@ru.nl
Gepubliceerd 10-10-2024
Uiterste datum 15-11-2024
Solliciteren

Links delen

Terug naar vacatures