Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiepen we ons in het gedrag, voelen en denken van mensen. Mens en maatschappij vormen de focus van ons werk. We kijken binnen die context naar thema's als het gedrag en de psyche van de mens, onderwijs en opvoeden, communicatie, maatschappij en cultuur. De faculteit biedt onderwijs aan 6.000 studenten en heeft 700 medewerkers in dienst. De zes opleidingsclusters (Psychologie, Artificial Intelligence, Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschap, Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie) en het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen als instituut voor postmasteronderwijs zijn ondergebracht in het onderwijsinstituut Sociale Wetenschappen. Ons onderzoek is ondergebracht binnen drie onderzoeksinstituten: Donders Centre for Cognition, Behavioural Science Institute en Radboud Social Cultural Research.

1. Inleiding 

Wil jij graag bijdragen aan een doordachte en bewuste inzet van slimme technologie in het onderwijs? Ben jij een sterke verbinder die verschillende organisaties bij elkaar weet te brengen in een samenwerken en heb je hart voor het onderwijs? Dan horen we heel graag van je! 

2. Functieomschrijving 

NOLAI is hét nationale onderwijslab AI voor basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Op basis van vragen uit de onderwijspraktijk hebben we kansrijke gevalideerde intelligente educatieve  technologieën samen met scholen, bedrijven en wetenschappers ontwikkeld. In het co-implementatieprogramma gaan we deze technologieën door ontwikkelen naar schaalbare producten voor brede en duurzame inzet op scholen. Dit krijgt concreet vorm in een pilotproject  co-implementatie. Het doel van deze pilot is om met betrouwbare partners ervaring op te doen met het uitvoeren, aanscherpen en valideren van de methodiek van het co-implementatieprogramma. Om deze pilot in goede banen te leiden zoekt NOLAI versterking.

Als projectmanager co-implementatieprogramma geef je sturing aan de verschillende fases binnen het co-implementatieproject en geef je leiding aan het eerste co-implementatieteam. Het doel van deze pilot is om met betrouwbare partners ervaring op te doen met het uitvoeren, aanscherpen en valideren van de methodiek van het co-implementatieprogramma.

Het gaat in het pilotproject om een AI oplossing gericht op curriculum adaptiviteit. Met een team van wetenschappers (van de Radboud Universiteit), data-analisten (van het bedrijf) en meerdere basisscholen en leerkrachten (uit het primair onderwijs) wordt deze werkwijze uitgevoerd en vormgegeven. Jij coördineert deze samenwerking en geeft richting aan het team.

Je begeleidt de brede en duurzame implementatie van een intelligent educatief product op meerdere basisscholen. Je zorgt ervoor productontwikkeling van de AI en de pedagogische didactische werkwijze van leraren hand in hand ontwikkelen. Dit geven we vorm in drie cycli van drie maanden, drie keer per jaar. Waarbij er bij iedere cycli nieuwe leraren worden ingewerkt. Daarnaast evalueer je het proces van co-implementatie voortdurend en zijn er feedbackloops met verbetersessies in elke fase. Je legt de methodiek en werkwijze vast voor toekomstige co-implementatie projecten.

Je werkt nauw samen in een kleiner co-implementatie team bestaande uit coördinatoren van de drie partijen. Met hen bereid je werksessie voor en borg je de kwaliteit van de ontwikkelcycli. Daarnaast rapporteer je aan het regieteam dat bestaat uit de wetenschappelijk directeur van NOLAI, de voorzitter college van bestuur van de scholenstichting en de CEO van het AI-bedrijf.

3. Profiel (functie-eisen) 

  • Je hebt minimaal een universitaire opleiding afgerond in onderwijs wetenschappen, onderwijspsychologie of een gerelateerde opleiding.
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in het aansturen van een programma met een diversiteit aan stakeholders.
  • Je hebt ervaring in het leiding geven aan een projectteam.
  • Je hebt ervaring met projectmanagement en voortgangsbewaking van meerdere projecten.
  • Je bent bekend met de opzet en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek en weet op de juiste momenten de verbinding met en vertaling naar de praktijk te maken.
  • Je bent proces- en resultaatgericht, analytisch sterk en kunt conceptueel denken.
  • Je kent het onderwijsveld goed en hebt affiniteit met slimme technologie voor het onderwijs.
  • Je bent bereid op dinsdagen en donderdagen op locatie in Nijmegen te werken. 
  • Je bent een verbinder en weet een groep te enthousiasmeren.

4. Wij zijn (werkomgeving) 

NOLAI is het nationale onderwijslab AI voor basis- voortgezet en speciaal onderwijs. Het is een breed consortium van scholen, bedrijfsleven en wetenschapsinstanties dat prototypes voor het onderwijs ontwikkelt en de gevolgen van AI onderzoekt. NOLAI is organisatorisch ingebed bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Via dit artikel kom je meer te weten over AI onderzoek bij de Radboud Universiteit. 

5. Wij bieden 

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2,5 jaar.
  • Je salaris binnen salarisschaal 12 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. Inge Molenaar. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 27 januari. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op vrijdag 14 februari. Je treedt bij voorkeur 1 maart 2025 in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-03-2025
Salaris Projectmanager 3
Salaris
  • € 5495 - € 7056
Aantal posities 1
Uren 0,8 - 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 24.077.24
Contact
  • Inge Molenaar, inge.molenaar@ru.nl
Gepubliceerd 23-12-2024
Uiterste datum 09-01-2025
Solliciteren

Links delen

Terug naar vacatures