Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Managementwetenschappen
Bij de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit hebben we een helder doel: door hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en academisch en post-academisch onderwijs stellen we studenten, instellingen, bedrijven, maatschappelijke actoren en overheden in staat om hun rol te spelen in transformaties naar een duurzame samenleving. Met ruim 4.500 nieuwsgierige studenten en meer dan 450 toegewijde medewerkers vormen we een dynamische gemeenschap.

Onze missie ‘Responsible governance for sustainable societies’ wordt gedreven door de ambitie om een verschil te maken in de wereld. Management zien wij als meer dan een zakelijke aangelegenheid; het is een verantwoord georganiseerd streven (responsible governance) naar een betere wereld (sustainable societies). We bestuderen en doceren management op het niveau van zowel publieke als private organisaties en we onderzoeken hoe economische, ecologische en maatschappelijke waarden duurzaam in balans kunnen worden gebracht. Dit sluit aan bij de missie van de Radboud Universiteit om bij te dragen aan een ‘gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen’.

Aan de Faculteit der Managementwetenschappen voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit en geven wij onderwijs op het gebied van: Bedrijfskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Politicologie, Bestuurskunde, Geografie, Planologie en Milieu. Onze aanpak op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft zich ontwikkeld van multidisciplinair, waarbij we maatschappelijke vraagstukken bestuderen vanuit deze disciplines, naar interdisciplinair (waarbij we deze disciplinaire perspectieven integreren om synergie te bewerkstelligen) en transdisciplinair (waarbij ook niet-academische stakeholders betrokken worden).

De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties zijn een belangrijke inspiratiebron voor onze inspanningen. Ons werk richt zich op de thema’s: Sociale economie, Veerkrachtige samenleving en Duurzame leefomgeving. Bij de Faculteit der Managementwetenschappen hebben we onze blik gericht op de wereld van de toekomst, waarin duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Samen creëren we een betere wereld voor iedereen.

1. Inleiding 

Ben jij klaar om met jouw onderzoek sportdeelname in Nederland te vergroten? Heb jij een passie voor het ontwikkelen van experimenten die impact hebben op jongeren en volwassenen? Dan zijn wij op zoek naar jou als Postdoc! 

2. Functieomschrijving 

Als onderdeel van een multidisciplinair consortium zoeken wij een postdoctoraal onderzoeker die experimenten gaat ontwikkelen en uitvoeren teneinde sport- en beweegdeelname bij jongeren en volwassenen te vergroten. Met jouw inzichten en inbreng zorg je voor het design en invulling van de experimenten, en doen we gezamenlijk en expliciet suggesties voor het vormgeven van beleid.

In het SPRINTS project (Sports Pricing Research to INcrease The Sport participation) staat de vraag centraal op welke wijze prijzen invloed hebben op sport- en beweegdeelname. Daarmee hopen we te ontdekken welke prijsstrategieën sportaanbieders kunnen gebruiken om meer mensen in Nederland te laten sporten.

Jij gaat binnen het SPRINTS project aan de slag met de onderzoeksvraag hoe financiële maatregelen zoals kortingen of beloningen mensen kunnen helpen om te gaan sporten. Dit onderzoek je met experimenten, met name veldexperimenten, maar ook met quasi-experimentele onderzoeksdesigns. Je zorgt voor de het design en de invulling van alle experimenten. Je werkt hiervoor samen met een groot aantal stakeholders, die elk op hun eigen manier ook inzichten willen opdoen. Je houdt dus rekening met alle verschillende belangen.

Voor dit onderzoek is een subsidie toegekend in het kader van het ZonMw programma MOOI in Beweging. Het onderzoek heeft een looptijd tot 1 september 2027. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit en het Mulier Instituut. Dit gebeurt in samenwerking met een consortium van publieke, semi-publieke en private organisaties.

3. Profiel (functie-eisen) 

  • Je hebt wetenschappelijke ervaring opgedaan in de vorm van een afgeronde PhD.
  • Je bent afgestudeerd econoom, psycholoog, gedragswetenschapper of beschikt over een andere relevante studieachtergrond.
  • Je expertise ligt op het gebied van gedrag in de breedste zin van het woord.
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van experimenten, bij voorkeur met veldexperimenten.
  • Je kunt data verwerken en analyseren (bij voorkeur met R of Stata).
  • Je hebt interesse in sport en gezondheid.
  • Je bent communicatief sterk en neemt graag initiatief.
  • Je overziet grote projecten. 

4. Wij zijn (werkomgeving) 

Je wordt onderdeel van de sectie Economische Theorie en Economisch Beleid van de opleiding Economie en Bedrijfseconomie van de Radboud Universiteit. Gedrag en experimenten vormen het hart van deze sectie binnen een economische context waar bovengemiddeld veel waardering is voor de factor gedrag. Niet verwonderlijk wordt onze opleiding Economie dan ook geprofileerd als Economie+.

Je wordt begeleid door Kim Fairley en Koen van der Swaluw, die beide vanuit hun eigen expertise over veel kennis, ervaring en een groot netwerk beschikken. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en dit prachtige impactvolle onderzoek vorm te geven!

5. Wij bieden 

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 34 maanden.
  • Je salaris start met € 4.185 bruto per maand (salarisschaal 10, trede 5) op basis van een 38-urige werkweek en loopt verder op in salarisschaal 10.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Kim Fairley. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 18 oktober. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op woensdag 23 oktober. Je treedt bij voorkeur 1 november 2024 in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Parttime
Gewenste startdatum 01-11-2024
Salaris Onderzoeker 4
Aantal posities 1
Uren 0,64
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 27.017.24
Contact
  • Kim Fairley, kim.fairley@ru.nl
Gepubliceerd 02-10-2024
Uiterste datum 14-10-2024

Terug naar vacatures