Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiepen we ons in het gedrag, voelen en denken van mensen. Mens en maatschappij vormen de focus van ons werk. We kijken binnen die context naar thema's als het gedrag en de psyche van de mens, onderwijs en opvoeden, communicatie, maatschappij en cultuur. De faculteit biedt onderwijs aan 6.000 studenten en heeft 700 medewerkers in dienst. De zes opleidingsclusters (Psychologie, Artificial Intelligence, Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschap, Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie) zijn ondergebracht in het onderwijsinstituut Sociale Wetenschappen. Ons onderzoek is ondergebracht binnen drie onderzoeksinstituten: Donders Centre for Cognition, Behavioural Science Institute en Radboud Social Cultural Research.

1. Inleiding

Ben jij een software ontwikkelaar met interesse in onderwijs, onderzoek en intelligente technologie? Wil jij bijdragen aan de innovatie van intelligente technologieën voor het primair en voortgezet onderwijs? Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) werkt de komende tien jaar aan de ontwikkeling van prototypes voor passend en verantwoord leermateriaal. Als software ontwikkelaar lever je binnen NOLAI een bijdrage aan het opbouwen van standaard componenten om duurzame technologie in te zetten in het onderwijs.

2. Functieomschrijving

Elk jaar gaan er binnen NOLAI 10 nieuwe co-creatie projecten van start om slimme technologieën in klaslokalen te proberen en te evalueren. Vaak wordt er al voortgebouwd op bestaande software van EdTech bedrijven, echter ontwikkelen we software ook zelf. Als software ontwikkelaar draag je bij aan de coördinatie, het ontwerpen en ontwikkelen van standaard componenten om duurzaam hergebruik te stimuleren. 

Deze standaard componenten bied je als bouwstenen aan de co-creatie projecten aan. Om dit te bewerkstelligen zul je de infrastructuur met GitLab en CI/CD opzetten om zodoende efficiënt software te ontwikkelen, testen, onderhouden en deze software componenten uit te brengen. 

Je helpt de co-creatie projecten met het selecteren, samenstellen, en maken van de juiste software, afhankelijk van hun wensen en eisen. Voor een duurzame werkwijze identificeer je potentieel herbruikbare componenten, en zorg je ervoor dat deze als losse component beschikbaar is voor toekomstige projecten. 

Omdat we werken met data van leerlingen zijn ook security en privacy belangrijk. We verwachten dat onze software componenten robuust en veilig zijn, zodat onze projecten veilig met data kunnen werken. Hiervoor selecteer je de software componenten en zet je de infrastructuur op die hiervoor nodig. Je maakt hierbij gebruik van de kennis in het NOLAI team op het gebied van beveiliging en vertaalt deze kennis in een veilige werkwijze voor duurzame software componenten. 

Spreekt dit je aan en wil jij werken bij een organisatie die van maatschappelijke betekenis is? Dan kijken we uit naar je sollicitatie en motivatie. 

3. Profiel (functie-eisen)

 • Je hebt een master diploma Informatica of je bent bijna afgestudeerd.
 • Je hebt interesse in onderwijs en/of AI.
 • Je bent vaardig in enkele van de volgende programmeertalen en tools: Python, Rust, databases (SQL en NoSQL) en deployment tools (zoals GitLab, CI/CD, Docker).
 • Je hebt ervaring met software ontwikkelen, het liefst in de AI of onderwijssector.
 • Je bent vaardig in het afstemmen met opdrachtgevers en gebruikers omtrent hun programma eisen.

4. Wij zijn (werkomgeving)

Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) is een breed consortium van scholen, wetenschapsinstanties en het bedrijfsleven dat de komende tien jaar werkt aan de ontwikkeling van prototypes voor het primair en voortgezet onderwijs. Met deze prototypes kan worden voorzien in de toenemende vraag naar aan passend leermateriaal en intelligente technologieën. Het NOLAI is organisatorisch ingebed bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit en bestaat enerzijds uit een wetenschappelijk programma (waar onderzoekers en data scientists werken) en anderzijds uit een co-creatie programma (waarin onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen projecten vormgeven). In totaal werken straks zo’n 30 tot 40 mensen bij het NOLAI en zullen er nog veel meer mensen betrokken zijn bij het uitvoeren van co-creatieprojecten. 

Wil je meer weten over hoe jij als IT-specialist een verschil kunt maken bij de Radboud Universiteit? Bekijk alle informatie over werken in IT.

5. Wij bieden

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 3 jaar.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 of 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Bernard van Gastel. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 13 juni. Je treedt bij voorkeur per 1 september 2024 in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-09-2024
Salaris Ontwikkelaar ict 2
Salaris
 • € 3226 - € 5090
 • € 4332 - € 5929
Aantal posities 1
Uren 0,8 - 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 24.040.24
Contact
 • Bernard van Gastel, 024-3653175, bernard.vangastel@ru.nl
Gepubliceerd 15-05-2024
Uiterste datum 04-06-2024

Terug naar vacatures