Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

1. Inleiding 

Wil je graag deel uitmaken van een dynamisch team van wetenschappers in het veld van de neurobiologie? Ben je gemotiveerd, enthousiast en een echte teamplayer? Draag je graag bij aan gedragsstudies met knaagdieren, mediabereiding en onderhoud van fruitvliegculturen? Dan ben jij nodig als technisch assistent Neurobiologie!

2. Functieomschrijving 

Als technisch assistent Neurobiologie maak je deel uit van het onderzoeksteam van de sectie Neurobiologie bij het Donders Centre for Neuroscience (DCN). Je bent betrokken bij het uitvoeren van gedragsexperimenten met knaagdieren, bij het bereiden van media voor fruitvliegkweek, het transfereren van fruitvliegen naar vers medium en bij het wassen en recycleren van gebruikte buisjes voor fruitvliegkweek. Je werkt hierin samen met PhD kandidaten en postdoctorale onderzoekers. Voor de fruitvlieg-mediabereiding werk je ook samen met job-studenten. Je documenteert de resultaten op een accurate en vindbare manier, door middel van een lab note book. Uiteindelijk rapporteer je de resultaten van de experimenten aan je leidinggevende en de betrokken teamleden. 

3. Profiel (functie-eisen) 

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde mbo-opleiding Dierverzorging. Toelating om met knaagdieren te werken (art. 9 of art. 13) is een plus.
 • Je kunt goed overweg met standaard computersoftware en staat open om te werken met gedragsanalyse programma’s.
 • Je bent een gemotiveerde en enthousiaste teamplayer met een positieve en constructieve houding.
 • Je neemt initiatief, wilt graag bijleren en wilt bijdragen aan een multidisciplinair team in een innovatieve omgeving.
 • Je beschikt over een goede kennis van het Nederlands en het Engels.
 • Bestaande werkervaring met knaagdieren, zoals gedragsanalyse en basismanipulaties, is een voordeel.

4. Wij zijn (werkomgeving) 

Het Donders Centre for Neuroscience (DCN) is één van de zes onderzoeksinstituten binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. DCN doet onderzoek naar de moleculaire mechanismen die aan de basis liggen van neurodegeneratieve ziekten, naar mechanismen van neuronale communicatie en naar de complexe neurale netwerken die aan de basis liggen van zintuiglijke waarneming, motoriek, en cognitieve hersenfuncties. Voor dit onderzoek gebruiken we experimentele en computationele benaderingen.

DCN maakt deel uit van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour: een interfacultair, neurowetenschappelijk instituut van wereldfaam met een dynamische en interactieve cultuur. Het Donders Instituut telt meer dan 800 wetenschappers die zich wijden aan het begrijpen van de mechanismen die aan de basis liggen van hersenfunctie.

Uitstekende, state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten zijn beschikbaar voor de brede waaier van neurowetenschappelijk onderzoek aan het Donders Instituut. Het Donders Instituut werd door een internationaal evaluatiecommittee als ‘excellent’ bestempeld en erkend als een ‘heel stimulerende omgeving voor zowel topwetenschappers als jong talent’. Het Donders Instituut draagt een collaboratieve, multidisciplinaire en ondersteunende onderzoeksomgeving hoog in het vaandel. Met een divers internationaal personeelsbestand is Engels de ‘lingua franca’ aan het Instituut.

5. Wij bieden 

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 5 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Erik Storkebaum. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 6 juni. Je treedt bij voorkeur op 1 juli in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-07-2024
Salaris Plant-/dierverzorger/biotechnicus 3
Salaris
 • € 2618 - € 3149
Aantal posities 1
Uren 0,9 - 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 62.108.24
Contact
 • Erik Storkebaum, erik.storkebaum@donders.ru.nl
Gepubliceerd 26-04-2024
Uiterste datum 30-05-2024

Terug naar vacatures