Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

1. Inleiding

Wil jij op een creatieve en innovatieve wijze bijdragen aan de zichtbaarheid van het grensverleggend onderzoek van de internationale onderzoeksinfrastructuur HFML-FELIX en de communicatie over dit onderzoek met sterke magneten en intense vrije-elektronen lasers vormgeven? Werk je graag in een dynamische internationale omgeving waar we bijdragen leveren aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, energietransitie en ontwikkeling van nieuwe materialen? Dan ben jij nodig als communicatiemedewerker bij HFML-FELIX!

2. Functieomschrijving

Als communicatieadviseur ben je een onmisbare schakel in het ondersteunende team van HFML-FELIX. Je hebt een passie voor wetenschappelijk onderzoek en kan dit vertalen naar een breed publiek. Je bent zowel betrokken bij de interne communicatie, de instituut brede (strategische) communicatie als bij de externe communicatie m.b.t. projecten en activiteiten.

Je geeft in samenwerking met de managing director vorm aan het communicatiebeleid naar verschillende doelgroepen en je verzorgt de praktische communicatie-activiteiten: je zet wetenschappelijke publicaties om in aansprekende nieuwsberichten voor de website en social media, communiceert via deze kanalen pro-actief over activiteiten zoals bijvoorbeeld promoties. Je zorgt dat de communicatiemiddelen effectief worden ingezet en aansluiten bij het communicatiebeleid van HFML-FELIX en de Radboud Universiteit. Het schrijven en redigeren van teksten voor brochures en websites is aan jou goed besteed en je vindt het leuk om samen met de wetenschappelijke staf te zorgen voor aansprekende teksten over hun onderzoek voor bijvoorbeeld de website. Hiervoor werk je nauw samen met de onderzoekers, waarbij je ze actief meeneemt in het toegankelijk presenteren van hun ideeën en resultaten.

Je verzorgt de mailings en nieuwsbrieven van HFML-FELIX, EMFL en FELs of Europe. Voor dit deel van het werk is een achtergrond in of affiniteit met natuurwetenschappen en/of techniek een pre. Daarnaast organiseer en coördineer je allerlei communicatie- en voorlichtingsactiviteiten, zoals rondleidingen en bezoeken van stakeholders. Je neemt eigenaarschap waarbij je een goede inschatting maakt van wanneer en hoe je je ideeën afstemt met het MT.

3. Profiel (functie-eisen)

 •  Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie en affiniteit met het werkveld en het bètadomein, of je hebt een afgeronde bètaopleiding met bewezen ervaring op het gebied van communicatie.
 • Je hebt talent voor het maken van rake content in taal en beeld.
 • Je hebt ervaring met social media en het schrijven van webteksten.
 • Je kunt complexe wetenschappelijke content vertalen naar begrijpelijke content voor een breed publiek.
 • Je durft mensen aan te spreken en weet ze te motiveren en enthousiasmeren.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, bent proactief, enthousiast en resultaatgericht.
 • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ervaring of contact in het medialandschap is een pre. 

4. Wij zijn (werkomgeving)

HFML-FELIX is een internationale onderzoeksinstelling die gezamenlijk bestuurd wordt door de Radboud Universiteit en de instituten organisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-I). Het laboratorium is gevestigd aan de Radboud Universiteit en bestaat momenteel uit ongeveer 90 wetenschappelijke en ondersteunende personeelsleden. De missie van HFML-FELIX is om sterke magneetvelden en intense vrije-elektronenlasers te ontwikkelen, te gebruiken en beschikbaar te stellen voor grensverleggend natuur- en scheikundig onderzoek dat bijdraagt aan het oplossen van vraagstukken op het gebied van onder meer gezondheid, energietransitie en ontwikkeling van nieuwe materialen. Naast het verrichten van intern onderzoek, als onderdeel van het interdisciplinaire Institute for Molecules and Materials (IMM), ontvangt HFML-FELIX jaarlijks meer dan 400 gastwetenschappers uit de hele wereld die van de faciliteiten en de wetenschappelijke infrastructuur gebruik maken. HFML-FELIX maakt deel uit van een aantal internationale consortia, zoals het European Magnetic Field Laboratory (EMFL) en de League of European Accelerator-based Photon Sources (LEAPS).


HFML-FELIX is een onderdeel van de Faculteit Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI). Binnen deze faculteit is het onderwijs ondergebracht in onderwijsinstituten en het onderzoek in onderzoekinstituten. De algemene diensten van de faculteit ondersteunen en controleren de processen binnen HFML-FELIX. Zowel het onderzoek als het onderwijs hebben in de afgelopen jaren kwalitatief en kwantitatief een forse groei doorgemaakt.

5. Wij bieden

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Barbara Evertsen. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op 6 juni. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op 13 juni. Je treedt bij voorkeur per 1 september in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-09-2024
Salaris Communicatieadviseur 3
Salaris
 • € 3226 - € 5090
Aantal posities 1
Uren 0,8-1,0 fte
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 62.106.24
Contact
 • Barbara Evertsen, barbara.evertsen@ru.nl
Gepubliceerd 30-04-2024
Uiterste datum 27-05-2024

Terug naar vacatures