Deze vacature is niet beschikbaar!
Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig.
Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.
Faculteit der Managementwetenschappen
Bij de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit hebben we een helder doel: door hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en academisch en post-academisch onderwijs stellen we studenten, instellingen, bedrijven, maatschappelijke actoren en overheden in staat om hun rol te spelen in transformaties naar een duurzame samenleving. Met ruim 4.500 nieuwsgierige studenten en meer dan 450 toegewijde medewerkers vormen we een dynamische gemeenschap.
Onze missie ‘Responsible governance for sustainable societies’ wordt gedreven door de ambitie om een verschil te maken in de wereld. Management zien wij als meer dan een zakelijke aangelegenheid; het is een verantwoord georganiseerd streven (responsible governance) naar een betere wereld (sustainable societies). We bestuderen en doceren management op het niveau van zowel publieke als private organisaties en we onderzoeken hoe economische, ecologische en maatschappelijke waarden duurzaam in balans kunnen worden gebracht. Dit sluit aan bij de missie van de Radboud Universiteit om bij te dragen aan een ‘gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen’.
Aan de Faculteit der Managementwetenschappen voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit en geven wij onderwijs op het gebied van: Bedrijfskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Politicologie, Bestuurskunde, Geografie, Planologie en Milieu. Onze aanpak op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft zich ontwikkeld van multidisciplinair, waarbij we maatschappelijke vraagstukken bestuderen vanuit deze disciplines, naar interdisciplinair (waarbij we deze disciplinaire perspectieven integreren om synergie te bewerkstelligen) en transdisciplinair (waarbij ook niet-academische stakeholders betrokken worden).
De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties zijn een belangrijke inspiratiebron voor onze inspanningen. Ons werk richt zich op de thema’s: Sociale economie, Veerkrachtige samenleving en Duurzame leefomgeving. Bij de Faculteit der Managementwetenschappen hebben we onze blik gericht op de wereld van de toekomst, waarin duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Samen creëren we een betere wereld voor iedereen.
Wil jij bijdragen aan het bevorderen van de dialoog tussen de samenleving en geüniformeerde beroepen, en tegelijkertijd de mentale gezondheid van deze professionals ondersteunen? Bij Project Moral Injury ontwikkel en onderzoek je interventies die deze doelen mogelijk maken.
Bij Project Moral Injury krijg je de kans om interventies te ontwikkelen en tegelijkertijd te bestuderen, die de eerlijke dialoog tussen de samenleving en geüniformeerde beroepen bevorderen en zo ook de mentale gezondheid van deze professionals ondersteunen. Je bent onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van richtlijnen voor publieksprogramma’s en het organiseren van het slotsymposium. Politie en militairen komen in de uitvoering van hun werk regelmatig in moreel kritische situaties terecht. Dit kan leiden tot zowel interne conflicten als spanningen tussen hun ervaringen en de verwachtingen van de samenleving. Project Moral Injury richt zich op onderzoek en praktijkinterventies met betrekking tot de context waarin morele verwondingen bij politie en militairen ontstaan, oftewel de psychosociale problemen die zij kunnen ontwikkelen na moreel kritische situaties. De ontwikkeling van interventies bouwt voort op de inzichten die zijn ontwikkeld binnen de onderzoeksgerichte deelprojecten en vertaalt deze naar de praktijk.
Binnen het project zijn al verschillende organisatie-interventies ontwikkeld. In dit laatste jaar van het project ben jij onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een samenlevingsgerichte interventie en de publiekscommunicatie over de projectbevindingen, en gelijktijdige bestudering daarvan om zo weer bij te dragen aan kennis en theorie. De samenlevingsgerichte interventie bestaat uit het creëren van richtlijnen voor begeleiding en gesprekken horende bij publieksprogramma's zoals films, theaterstukken en exposities over bijvoorbeeld het militaire of politiewerk. Uit ons onderzoek blijkt dat dergelijke programma’s de bewustwording van het publiek vergroten, bijdragen aan dialoog en erkenning en daarmee de mentale gezondheid van deze professionals ondersteunen. De publiekscommunicatie zal onder meer plaatsvinden door de organisatie van een slotsymposium van het project.
Als actieonderzoeker ben je specifiek verantwoordelijk voor de volgende activiteiten. Dit omvat het opzetten, begeleiden en coördineren van alle bijbehorende processen en in nauwe samenwerking met diverse belanghebbenden.
Je nieuwe werkplek hangt in de praktijk veelal samen met de ontwikkeling van de interventies. De functie bestaat vooral uit ‘de boer opgaan’, met een wekelijkse afspraak met de projectleider in Breda (Nederlandse Defensieacademie). Er zijn daarmee ook mogelijkheden voor gedeeltelijk thuiswerken.
Formeel kom je in dienst van het Centrum voor Internationaal Conflict-Analyse & Management (CICAM): een academisch kenniscentrum gelieerd aan de wetenschapseenheid Politicologie van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Het CICAM huist politicologen, geschiedkundigen en sociologen en hanteert een benadering waarbij het verschillende disciplines doorkruist. Het instituut verricht wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs op het terrein van vrede en veiligheid, oorlog en conflict. Daarnaast heeft het een specifieke taak op het gebied van maatschappelijke dienstverlening en voorlichting. Het onderzoek van het CICAM richt zich op grootschalige conflicten, die gewelddadig van aard zijn of waar een sterke oorlogsdreiging vanuit gaat. Een nadruk ligt hierbij op de dynamiek van een interventie in conflict en op strategieën voor postconflict-vredesopbouw.
Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan dr. Tine Molendijk. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie
De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 13 januari. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op maandag 20 januari. Je treedt bij voorkeur 1 maart 2025 in dienst.
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.
Dienstverband | Bepaalde tijd |
---|---|
Omvang functie | Fulltime |
Gewenste startdatum | 01-03-2025 |
Salaris | Onderzoeker 4 |
Aantal posities | 1 |
Uren | 1,0 |
Plaats | Nijmegen |
Provincie | Gelderland |
Land | Nederland |
Referentienummer | 27.023.24 |
Contact |
|
Gepubliceerd | 28-11-2024 |
Uiterste datum | 15-12-2024 |