Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Information & Library Services
De divisie Information & Library Services is één van de zes divisies van Radboud Services. Met ruim 1200 medewerkers ondersteunt en faciliteert Radboud Services het onderwijs en onderzoek aan de Radboud Universiteit.

1. Inleiding

Vind jij het leuk om jouw skills als Linux beheerder in te zetten om bij te dragen aan de ambitie van de Radboud Universiteit? Ben je proactief, nieuwsgierig, technisch onderlegd, communicatief en organisatiesensitief? Weet jij de verbinding te leggen tussen wat de business wenst en wat IT kan? Dan maken we graag kennis met jou!

2. Functieomschrijving

Als IT beheerder Linux werk je met een team van Linux experts en samen zijn jullie verantwoordelijk voor het technisch beheer van een groot aantal Linux systemen en een aantal applicaties. Binnen het team ben jij technisch een junior en ben je niet bang voor een uitdaging. Door jouw nieuwsgierigheid ben je in staat om je bijdrage te leveren aan nieuwe implementaties. Je bent op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen. Je hebt een creatieve geest en denkt "out of the box" bij problemen en calamiteiten. 

Doordat je goed samenwerkt, zie je genoeg mogelijkheden om je collega's te ondersteunen. Je draagt goede documentatie een warm hart toe en draagt je steentje bij. Als IT beheerder Linux ben je bekend met de terminologie van ITIL en Prince2 en kan je acteren in een procesgerichte organisatie.

Je maakt deel uit van het team "Platforms" wat bestaat uit 30 medewerkers. Je werkt primair het meest samen met de Linux experts in dit team, en daarnaast soms met applicatiebeheerders buiten het team. Daarom spreek je de taal van de technici buiten je eigen vakgebied.

3. Profiel (functie-eisen)

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt een afgeronde IT-opleiding of Linux certificering.
 • Je hebt minimaal een jaar ervaring met het beheren van een Linux infrastructuur van enige omvang, met vooral kennis van:
  - Gecentraliseerd user management (OpenLDAP, Radius)
  - Scripting (Python, Bash)
  - Infrastructure/configuration management (Puppet, Ansible)
  - Virtualisatietechnologie (Docker, VMWare)
  - Clouddiensten (AWS, Azure)
  - Low level OS (TLS, iSCSI)
  - Middleware (Apache, MariaDB, PostgreSQL, Postfix)
 • Je bent bekend met Agile werkvormen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. En je hebt een klantgerichte instelling.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent proactief, pragmatisch, in staat om nieuwe ontwikkelingen snel eigen te maken en denkt in nieuwe mogelijkheden.
 • Je werkt goed zelfstandig maar ook in teamverband.

Twijfel je of deze functie bij je past? Wij nodigen je toch van harte uit om contact op te nemen of te solliciteren! 

4. Wij zijn (werkomgeving)

Als Linux beheerder word je organisatorisch gepositioneerd binnen het team Platforms in de afdeling IT-Services van de divisie Information & Library Services (ILS). Het team Platforms levert Microsoft- en Linux servers, werkplekken, storage- en back-up voorzieningen en virtualisatie, en daarnaast enkele tientallen diensten waaronder cloud omgevingen, de centrale e-mail voorziening en authenticatie omgevingen.

De dienstverlening van onze divisie is gericht op (wetenschappelijke) informatievoorziening en ICT voor de hele Radboud Universiteit. Als professioneel partner voor onderwijs en onderzoek, adviseren en faciliteren we onderzoekers, docenten en studenten. Zo ontsluiten we bijzondere (erfgoed)collecties voor onderzoek, realiseren we toegang tot wetenschappelijke informatie (Universiteitsbibliotheek), zorgen we ervoor dat publicaties of lesmateriaal openbaar beschikbaar komen (open science) en werken we hard aan een moderne, veilige en flexibele IT-infrastructuur gebaseerd op moderne cloudtechnieken. 

De Radboud Universiteit is een organisatie met grote maatschappelijke impact. Als medewerker van Information & Library Services lever je daar een wezenlijke bijdrage aan.

Onze organisatie is continu in ontwikkeling om de Radboud Universiteit nu en in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We zijn daarom altijd op zoek naar hoe we ons werk (nog) beter kunnen doen. Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Als medewerker van onze divisie toon je persoonlijk leiderschap door de regie te nemen in je werk en je persoonlijke ontwikkeling.

5. Wij bieden

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 9 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Victor Langeveld. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 9 juli. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op dinsdag 16 juli. Je treedt bij voorkeur 1 september 2024 in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-09-2024
Salaris Beheerder ict 3
Salaris
 • € 3377 - € 4640
Aantal posities 1
Uren 0,8 fte
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 59.019.24
Gepubliceerd 17-06-2024
Uiterste datum 07-07-2024

Terug naar vacatures