Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

1. Inleiding 

Voor de wereld van morgen zijn er mensen nodig die verschil maken. Het juiste talent op de juiste plek binnen de Radboud Universiteit. Jij draagt als HR adviseur bij aan de ontwikkeling en begeleiding van talent. Daarnaast ben je sparringpartner, adviseur en procesbegeleider voor leidinggevenden en het management van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR).

2. Functieomschrijving 

Zinvol werk en jezelf blijven ontwikkelen zijn succesvolle ingrediënten voor een succesvolle loopbaan. Als HR adviseur weet je dat als geen ander. Je prikkelt medewerkers, motiveert teams en inspireert leidinggevenden. Ze kunnen bij jou terecht voor een breed scala aan HR-onderwerpen.  

Van scholing en ontwikkeling tot (langdurig) verzuim, organisatievraagstukken, functioneringsvraagstukken en het gebruik van HR-instrumenten. Je vindt het een uitdaging om bij nieuwe ontwikkelingen in onderwijs of onderzoek met hen mee te denken, operationeel, tactisch én strategisch. Je schakelt moeiteloos tussen de diverse onderdelen van de organisatie. 
 
Met je collega's lever je een duurzame input aan kwesties zoals leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, strategische personeelsplanning, sociale veiligheid en duurzame inzetbaarheid. Managementinformatie, trends en cijfers vertaal je in heldere rapportages voor diverse managementlagen, afdelingsvoorzitters, bureauhoofden en het faculteitsbestuur. Verder zet je universitair HR-beleid om naar facultair niveau en werk je samen met collega’s van andere faculteiten en de universiteitsbrede divisie Human Resources aan projecten om HR-instrumenten en -beleid van de Radboud Universiteit verder te ontwikkelen.

3. Profiel (functie-eisen) 

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma op het gebied van HR.
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar ervaring als zelfstandig allround HR-adviseur, bij voorkeur binnen een vergelijkbaar complex ingerichte of kennisintensieve organisatie.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt van nature een praktische en oplossingsgerichte instelling en je hebt het geduld en de vasthoudendheid die een grote organisatie vereist.
 • Je bent zeer adviesvaardig, analytisch sterk en creatief in je benaderingen en aanpakken.
 • Je bent een enthousiaste teamspeler die zich herkent in onze kernwaarden voor medewerkers: moed, verbinding en openheid.

De academische en bestuurlijke context vraagt om stevigheid in je persoonlijkheid en adviesvaardigheden. Je brengt een praktische en oplossingsgerichte instelling mee en hebt het geduld en de vasthoudendheid die een grote organisatie vereist. Dankzij je goede communicatieve vaardigheden kun je makkelijk schakelen tussen verschillende organisatieniveaus en alle medewerkers die bijdragen aan ons onderwijs en onderzoek.

Binnen het HR-team stel je jezelf op als een enthousiaste teamspeler maar ben je het ook gewend om zelfstandig te functioneren. Je kent jezelf beter dan wie dan ook: je kunt goed reflecteren, bent leergierig en hebt een gezonde dosis humor.

4. Wij zijn (werkomgeving) 

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. Het CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs) verzorgt als onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid postacademisch onderwijs en is sinds 1979 gevestigd op de campus van de universiteit. Het CPO verzorgt een breed aanbod aan postacademisch onderwijs voor praktijkjuristen waarbij de inzet van topdocenten uitgangspunt is. 

De afdeling HR bestaat op dit moment uit een manager HR, twee HR adviseurs en twee HR officers. De afdeling werkt samen met de (centrale) Divisie HR en de HR collega's van de decentrale faculteiten en eenheden. Naast HR-advies verzorgt de afdeling ook de personeelsadministratie voor de faculteit. Dit betekent dat je nauw samenwerkt met één (of meerdere) HR-officers voor een aantal vaste organisatieonderdelen binnen de faculteit.

Wil je graag nog meer weten over de ambitie en uitdagingen van HR binnen de universiteit? Lees dan het interview met collega's Elian (HR-manager) en Patricia (HR-directeur).

5. Wij bieden 

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 of 11 is afhankelijk van werkervaring en daarmee het takenpakket dat je gaat uitvoeren.  De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Ellen van den Ouweland. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 2 juli. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Parttime
Gewenste startdatum 01-10-2024
Salaris HR-adviseur 1
Salaris
 • € 3226 - € 5090
 • € 4332 - € 5929
Aantal posities 1
Uren 0,8
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 22.014.24
Contact
 • Ellen van den Ouweland, 0625771338, ellen.vandenouweland@ru.nl
Gepubliceerd 10-06-2024
Uiterste datum 26-06-2024

Terug naar vacatures