Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

1. Inleiding 

Ben jij een teamgerichte research analist met interesse in life sciences/ moleculaire biologie? Wil jij graag leren en werken in een multidisciplinair team en in een innovatieve laboratoriumomgeving? Ben je gefascineerd door embryonale ontwikkeling, en geloof jij in de kracht van single cell omics technologieën om de leidende principes van embryogenese te ontrafelen? Dan is dit wellicht de baan voor jou!

2. Functieomschrijving

Ondersteund door twee recente NWO consortium subsidies ​​zijn we binnen het levendige RIMLS-Science Instituut op zoek naar een research analist met affiniteit voor fundamenteel en toepast wetenschappelijk onderzoek. Je gaat helpen begrijpen hoe individuele pluripotente cellen in het vroege embryo zich verder ontwikkelen. Binnen de afdeling Moleculaire Biologie zal je als research analist zelfstandig deelprojecten uitvoeren aangaande genregulatie gedurende vroege embryonale ontwikkeling bij mens en muis. Je wordt onder andere getraind in het toepassen van technieken zoals Organoid Cultures (Embryo-like structures), Crispr/Cas, next generation sequencing en single cell technologieën.

Daarnaast vervul je een rol bij het uitvoeren van laboratoriumbeheerstaken zoals het toezicht op laboratoriumgebruik, bestellingen, het bewaken van veiligheidsaspecten en regulier onderhoud aan apparatuur. Je levert een bijdrage aan de voorbereiding van praktisch onderwijs dat wordt verzorgd door de afdeling. Je werkt als onderzoeksanalist nauw samen met andere onderzoekers en studenten binnen RIMLS-FNWI en met andere onderzoeksgroepen betrokken bij bovengenoemde NWO consortia. Verder onderhoud je contacten met collega’s van andere afdelingen en diensten, en met leveranciers.

3. Profiel (functie-eisen)

 • Je hebt een afgeronde HLO-opleiding Biologie (BML)/Biochemie of aanverwante opleiding.
 • Je hebt ervaring met celkweek en moleculair biologische technieken, zoals kloneren, RNA en DNA isolatie, qPCR en Western blotting. Ervaring met organoid kweek, aneuploidies en -omics technologieën is een pre.
 • Je bent gemotiveerd om aan fundamentele en toegepaste onderzoeksvragen te werken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal (geschreven en gesproken), aangezien wij een dynamisch internationaal georiënteerd lab zijn. 

4. Wij zijn (werkomgeving) 

Het Marks lab is een groep binnen de afdeling Moleculaire biologie met als doel de moleculaire processen te ontrafelen die ten grondslag liggen aan vroege embryonale ontwikkeling bij mens en muis. Ons team heeft een sterke achtergrond in de kweek van embryo-achtige organoiden en de ontwikkeling en integratie van innovatieve multi-omics technologieën, welke we combineren om embryonale ontwikkeling te begrijpen.

De afdeling Moleculaire Biologie is deel van RIMLS-FNWI, een van de zes onderzoeksinstituten binnen de Faculteit Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het centrale thema van het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Moleculaire Biologie is de regulatie van genexpressie tijdens (embryonale) ontwikkeling, en bij gezondheid en ziekte. Onderzoeksgebieden van RIMLS-FNWI omvatten epigenetica, stamcel- en ontwikkelingsbiologie en computationele biologie. Belangrijke technologieën die binnen het instituut worden gebruikt zijn onder meer organoid kweken, next generation sequencing, mass spectrometry, single-cell (multi-omics) analyse en computationele analyse. Hierbij beheert RIMLS-FNWI zijn eigen wet-lab en computerfaciliteiten.

Ons onderzoek heeft duidelijke links met biochemisch onderzoek binnen FNWI van de RU en met meer klinisch georiënteerde onderzoeksprogramma's bij afdelingen binnen het Radboudumc. Binnen de door NWO gefinancierde consortia werk je nauw samen met onderzoekers van het Hubrecht Instituut (groep Jop Kind), Nederlands Kanker Instituut (groep Tineke Lenstra) en de Universiteit van Amsterdam (groep Renée van Amerongen), alsmede met MERLN Maastricht. RIMLS-FNWI draagt ​​actief bij aan de onderwijsactiviteiten van de opleiding Biologie aan de Radboud Universiteit. Het instituut van RIMLS-FNWI bestaat momenteel uit ongeveer 50 onderzoekers (waaronder 30 promovendi en postdocs) en biedt een levendige en internationale werkomgeving.

5. Wij bieden 

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar.
 • Je salaris binnen salarisschaal 7 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan dr. Marks. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 4 juli. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op 8 juli. Je treedt bij voorkeur 1 september 2024 in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Gewenste startdatum 01-09-2024
Salaris Onderwijs-/onderzoeksmedewerker 4
Salaris
 • € 2693 - € 3636
Aantal posities 1
Uren 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 62.134.24
Contact
 • Hendrik Marks, hendrik.marks@ru.nl
Gepubliceerd 11-06-2024
Uiterste datum 30-06-2024

Terug naar vacatures