Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiepen we ons in het gedrag, voelen en denken van mensen. Mens en maatschappij vormen de focus van ons werk. We kijken binnen die context naar thema's als het gedrag en de psyche van de mens, onderwijs en opvoeden, communicatie, maatschappij en cultuur. De faculteit biedt onderwijs aan 6.000 studenten en heeft 700 medewerkers in dienst. De zes opleidingsclusters (Psychologie, Artificial Intelligence, Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschap, Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie) zijn ondergebracht in het onderwijsinstituut Sociale Wetenschappen. Ons onderzoek is ondergebracht binnen drie onderzoeksinstituten: Donders Centre for Cognition, Behavioural Science Institute en Radboud Social Cultural Research.

1. Inleiding 

Wil jij graag bijdragen aan een doordachte en bewuste inzet van slimme technologie in het onderwijs? Ben jij een sterke verbinder met ervaring in de wetenschap en hart voor het onderwijs? Dan horen we heel graag van je! 

2. Functieomschrijving 

NOLAI is hét nationale onderwijslab AI voor basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Op basis van vragen uit de onderwijspraktijk ontwikkelen we nieuwe technologie met scholen, bedrijven en wetenschappers. De gevolgen onderzoeken we onder andere via de tientallen projecten op scholen door heel Nederland. Om deze co-creatie in goede banen te leiden, zoekt NOLAI versterking.

Als co-creatiemanager organiseer jij het hele co-creatieproces. Je haalt de vragen op uit de onderwijspraktijk en zoekt actief de verbinding met wetenschappers en het bedrijfsleven om tot een scherpe en werkbare ontwikkelvraag te komen. Vervolgens begeleid je de betrokken partijen bij het schrijven van een projectvoorstel en zie je toe op de benodigde partnerovereenkomsten en de uiteindelijke uitvoering van het (vaak) driejarige project. Deze projecten leiden tot bruikbare tools en nieuwe inzichten die het onderwijs kunnen versterken. Binnen een co-creatieproject ontwikkel je altijd een prototype in gezamenlijkheid. Zowel het onderwijs, bedrijfsleven en de wetenschap zijn nodig om tot een oplossing te komen die ten goede komt aan het onderwijs- en leerproces.

Ieder schooljaar worden nieuwe projecten geïnitieerd. Als co-creatiemanager heb jij meerdere projectvoorstellen en lopende projecten in je portfolio. Jij bent de partner van de projectleider, houdt zicht op de voortgang en weet als geen ander welke verbindingen op welk moment relevant zijn in het proces. Jouw focus ligt op de verbinding met de wetenschap.  

Samen met de andere co-creatiemanagers ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen van beschikbare en relevante wetenschappelijke kennis voor alle co-creatieprojecten. Jij zoekt de meest geschikte wetenschappelijke partij en denkt actief mee over de inpassing van de vijf wetenschappelijke focusgebieden van NOLAI: pedagogiek en didactiek, opleiden en professionaliseren, ethiek, technische AI en duurzame data, binnen de projecten. Via deze link vind je een beschrijving van de eerste tien projecten en het wetenschappelijk programma. 

3. Profiel (functie-eisen) 

 • Je hebt minimaal een universitaire opleiding afgerond. Gepromoveerd zijn is een pre.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in het ontwikkelen van projectvoorstellen met een diversiteit aan stakeholders.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement en voortgangsbewaking van meerdere projecten.
 • Je bent bekend met de opzet en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek en weet op de juiste momenten de verbinding met en vertaling naar de praktijk te maken.
 • Je bent proces- en resultaatgericht, analytisch sterk en kunt conceptueel denken.
 • Je kent het onderwijsveld goed en hebt affiniteit met slimme technologie voor het onderwijs.
 • Je bent bereid op dinsdagen en donderdagen op locatie in Nijmegen te werken. 

4. Wij zijn (werkomgeving) 

NOLAI is het nationale onderwijslab AI voor basis- voortgezet en speciaal onderwijs. Het is een breed consortium van scholen, bedrijfsleven en wetenschapsinstanties dat de komende jaren prototypes voor het onderwijs ontwikkelt en de gevolgen van AI onderzoekt. NOLAI is organisatorisch ingebed bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit en bestaat uit een co-creatie-, wetenschappelijk en operationeel programma.   

5. Wij bieden 

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Kim Brandes. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 1 en 2 juli. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op 15 juli. Je treedt bij voorkeur op 1 september in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-09-2024
Salaris Projectmanager 4
Salaris
 • € 4332 - € 5929
Aantal posities 1
Uren 0,8 - 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 24.047.24
Contact
 • Kim Brandes, 0613062749, kim.brandes@ru.nl
Gepubliceerd 05-06-2024
Uiterste datum 23-06-2024

Terug naar vacatures