Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

1. Inleiding 

Ben jij een gemotiveerde jurist met passie voor het strafrecht? Heb je de ambitie om met jouw betrokken onderwijs de volgende generatie juristen te inspireren? En wil jij graag rechtswetenschappelijk onderzoek doen? Dan ben jij nodig bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

2. Functieomschrijving 

Als docent Strafrecht verzorg je een deel van het strafrechtelijk onderwijs binnen de afdeling Strafrecht & Criminologie. Je onderwijstaken bestaan onder andere uit het verzorgen van werkgroeponderwijs, het beoordelen van essayopdrachten en het begeleiden en beoordelen van bachelor- en masterscripties. Daarnaast hou je je bezig met het verrichten van onderzoek, bij voorkeur een eigen promotieonderzoek. Het strekt tot aanbeveling om een (concept) onderzoeksvoorstel te hebben. Je onderwijstaak is vastgesteld op 70% en de onderzoekstaak op 30%.

3. Profiel (functie-eisen) 

  • Je hebt (bijna) een master Rechtsgeleerdheid met een strafrechtelijke specialisatie afgerond. 
  • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen, wilskracht en het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
  • Je bezit uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare didactische vaardigheden of je bent bereid om dergelijke vaardigheden snel eigen te maken. 

4. Wij zijn (werkomgeving) 

De afdeling Strafrecht & Criminologie bestaat uit circa 25 medewerkers en verzorgt onderwijs in de verschillende fasen van de rechtenopleiding. Naast het verzorgen van het onderwijs is een belangrijke taak van de vaksectie het doen van (grensoverschrijdend) onderzoek op verschillende vlakken van het materiële en formele strafrecht, het penitentiaire recht en de criminologie. De vaksectie participeert in het onderzoekscentrum Staat en Recht (SteR). SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek, waarbij veel aandacht uitgaat naar het positieve recht en rechtsdogmatiek, versterkt met empirisch, sociologisch en filosofisch onderzoek. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan de onderzoeksresultaten door middel van nationale en internationale gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia.

5. Wij bieden 

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 6 jaar.
  • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Marieke Dubelaar. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 27 juni. Je treedt bij voorkeur per 15 augustus in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Gewenste startdatum 01-08-2024
Salaris Docent 4
Salaris
  • € 3226 - € 5090
Aantal posities 1
Uren 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 22.012.24
Contact
  • Marieke Dubelaar, marieke.dubelaar@ru.nl
Gepubliceerd 23-05-2024
Uiterste datum 19-06-2024

Terug naar vacatures