Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

1. Inleiding 

Ben jij een controller die met een bedrijfskundige blik bijdraagt in het verbeteren van onze financiële dienstverlening? Wil jij werken bij een maatschappelijk relevante organisatie die haar verantwoordelijkheid pakt en impact maakt? En heb je interesse om wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te ondersteunen? Dan ben jij nodig!

2. Functieomschrijving 

Wij zoeken een financial- en projectcontroller die met vernieuwende, bedrijfskundige kennis een belangrijke bijdrage levert aan het verder professionaliseren van de controlfunctie. Je bent het eerste aanspreekpunt van het instituut op het gebied van de integrale control van de financiële bedrijfsvoering. We zoeken een collega die zich prettig voelt in de rol van sparringpartner voor het instituutsmanagement.

Je vindt het interessant om op de hoogte te blijven van externe verslaggeving en actuele ontwikkelingen binnen ons vakgebied. De financiële ondersteuning en advisering van het instituut verzorg je samen met financieel administratief medewerker en in nauwe samenwerking met de HR-adviseur. Je stelt namens het management van het instituut waar nodig meerjarenramingen, doorrekeningen en kostencalculaties op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de gehele projectcontrole van de onderzoeksubsidies. Je denkt mee over efficiëntie en effectiviteit en zorgt ervoor dat de administratieve last wordt verminderd.

Voor de P&C producten (onder andere periodieke rapportage, begrotingen en jaarverslaglegging) stem je af met de financial controllers. Je schrijft en geeft de toelichting op de P&C producten en geeft advies in geval van gesignaleerde bijzonderheden en/of afwijkingen. Ook inventariseer je de wensen en behoeften van de instituutsdirectie met betrekking tot de P&C producten en vertaal je samen met de controllers in standaard- of maatwerkproducten.

Wij bieden een uitdagende financiële functie waarin je adviserende, management ondersteunende en financiële taken uitvoert. Zowel het faculteitsbestuur, instituutsdirecteuren, managing directors, afdelingshoofden, onderwijs- en onderzoeksdirecteuren als projectleiders weten je te vinden. Daarbij zijn er binnen de universiteit regelmatig doorgroeimogelijkheden.

3. Profiel (functie-eisen) 

 • Je hebt een afgeronde opleiding van minimaal hbo-niveau op het gebied van Finance & Control, bedrijfseconomie of bedrijfskunde.
 • Je vindt het leuk om samen te werken, cijfers te analyseren en verbeteringen door te voeren.
 • Je beschikt over relevante werkervaring.
 • Je hebt adviesvaardigheden en een heldere communicatiestijl, zowel schriftelijk als mondeling in het Nederlands en Engels.
 • Je hebt kennis van Excel. 

4. Wij zijn (werkomgeving) 

Het team Finance & Control (F&C) van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica biedt beleids- en beheersmatige ondersteuning op bedrijfseconomisch en financieel administratief gebied aan projectleiders, leidinggevenden van organisatieonderdelen, onderwijs- of onderzoeksdirecteuren en het faculteitsbestuur. Het team ondersteunt de financiële bedrijfsvoering door het beschikbaar stellen van actuele managementinformatie, het signaleren van belangrijke ontwikkelingen, het doorberekenen van verschillende scenario's en het geven van adviezen. Op het gebied van de projectcontrol ondersteunen wij een projectportefeuille van ruim 350 miljoen euro (500 projecten). Het team F&C bestaat uit ervaren en minder ervaren project en financial controllers, een businesscontroller, een coördinator projectcontrol, financieel administratief medewerkers en medewerkers BI, in totaal 27 medewerkers.

Op een aantal wetenschappelijke gebieden heeft FNWI een wereldwijd leidende positie ingenomen. Zo stonden o.a. de Nijmeegse sterrenkundigen aan de wieg van de doorbraak in het maken van een foto van het zwarte gat en beschikt de faculteit over een aantal unieke onderzoeksfaciliteiten, waaronder het High Field Magnet Laboratory, het FELIX Laboratory met vrije-elektronenlasers, het Greenhouse en het NMR Spectroscopie lab.

Bekijk alle informatie over hoe het is om te werken als projectcontroller bij de Radboud Universiteit.

5. Wij bieden 

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Gerard Baars. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 27 juni. Je treedt bij voorkeur per 1 oktober in dienst.
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

 

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum 01-10-2024
Salaris Administrateur 1
Salaris
 • € 3226 - € 5090
Aantal posities 1
Uren 0,8 - 1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 62.127.24
Contact
 • Kim Fransen, kim.fransen@ru.nl
 • Betty Geurts, betty.geurts@ru.nl
Gepubliceerd 24-05-2024
Uiterste datum 23-06-2024

Terug naar vacatures