Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Academic Affairs
De divisie Academic Affairs is één van de zes divisies van Radboud Services. Met ruim 1200 medewerkers ondersteunt en faciliteert Radboud Services het onderwijs en onderzoek aan de Radboud Universiteit.

1. Inleiding

Wil jij bijdragen aan het studiesucces en de persoonlijke groei van studenten aan de Radboud Universiteit? Wil jij studenten begeleiden en ondersteunen bij mogelijke uitdagingen en daarmee bijdragen aan professionele groei? Dan ben jij nodig als studentendecaan!

2. Functieomschrijving

Je begeleidt, informeert en adviseert studenten op het gebied van regelgeving, financiën, welzijn, studievoortgang en toelatingsvoorwaarden. Veel studenten met wie je samenwerkt hebben een ondersteuningsbehoefte. Samen met hen zoek je naar passende voorzieningen en je adviseert over bijvoorbeeld flexibel studeren.

Als studentendecaan vervul je hierbij een onafhankelijke vertrouwenspositie voor studenten. Hierbij werken de studentendecanen vanuit hun deskundigheid samen met de studieadviseurs en andere studentenbegeleiders binnen de faculteiten en het team van Student Support. Als studentendecaan werk je voor alle studenten van de Radboud Universiteit, wat betekent dat een substantieel gedeelte van de contacten in het Engels zijn. Wij zoeken een collega die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee wil bouwen aan een hoogwaardige en professionele dienstverlening. Daarbij hechten we grote waarde aan klantgerichtheid, lerend vermogen en samenwerken. Een studentendecaan die denkt in oplossingen en mogelijkheden en die voortouw neemt om de dienstverlening naar een nog hoger niveau te trekken. Als studentendecaan werk je nauw samen met het beleidsteam van Student Affairs en breng je uitvoering en beleid met elkaar in verbinding.

3. Profiel (functie-eisen)

 • Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau en hebt enkele jaren werkervaring als studentendecaan of een vergelijkbare functie.
 • Je hebt affiniteit en aantoonbare ervaring binnen het thema studentenwelzijn.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden, adviseren en informeren van (aankomende) (buitenlandse) studenten met betrekking tot studentgerelateerde vragen of problemen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), een goed ontwikkeld empathisch vermogen en komt snel tot de kern.
 • Je bent in staat om juridische, financiële en organisatorische gevolgen van nieuwe wet- en regelgeving te analyseren en deze te vertalen naar de specifieke situatie van de student.
 • Je beheerst de Engelse taal (mondeling en schriftelijk) op C1 niveau.
 • Je bent proactief, stressbestendig, analytisch en accuraat, beschikt over organisatiesensitiviteit en leervermogen en bent een teamspeler.
 • Je bent actief bezig met eigen professionele ontwikkeling. 

4. Wij zijn (werkomgeving)

De studentendecanen maken onderdeel uit van het team Student Support. Dit team heeft tot doel studenten te ondersteunen in het behalen van studiesucces. De afdeling adviseert en begeleidt studenten en verstrekt informatie. De nadruk ligt hierbij op studie- en studentenproblemen, rechtspositie en studiekeuze- en loopbaanbegeleiding. Bij deze afdeling zijn naast de studentendecanen onder meer de studiekeuze- en loopbaanadviseurs, de studentenpsychologen en studietrainers werkzaam. Momenteel zijn er vijf studentendecanen in het team van Student Support. Student Support maakt onderdeel uit van Student Affairs. Deze afdeling is er voor de ondersteuning van (internationale) studenten en studentenorganisaties in de breedte. Deze afdeling geeft invulling aan de academische en maatschappelijke ontwikkeling, studiesucces, persoonlijke ontplooiing en het welzijn van studenten. Student Affairs draagt bij aan een campus waar studenten van diverse achtergronden zich veilig en welkom voelen.

Wil jij hier een belangrijke rol in spelen? Solliciteer dan nu!

5. Wij bieden

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar.
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Tim Nouws In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op 4 juli. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum z.s.m.
Salaris Studentendecaan 1
Salaris
 • € 4332 - € 5929
Aantal posities 1
Uren 0,8
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 69.020.24
Contact
 • Tim Nouws, 06-47861261, tim.nouws@ru.nl
 • Marjolein Büscher-Touwen, marjolein.buscher@ru.nl
Gepubliceerd 19-06-2024
Uiterste datum 01-07-2024

Terug naar vacatures