Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Letteren
De Faculteit der Letteren zet zich in voor kennisontwikkeling met een grote wetenschappelijke en sociale impact. Met meer dan 500 academische en ondersteunende medewerkers geven we college en doen we onderzoek op het gebied van kunst, geschiedenis, taal, cultuur en communicatie, waarbij we innovatieve methodologieën gebruiken en de verschillende disciplines nauw samenwerken. Ons onderzoek is ingebed in twee onderzoeksinstituten: het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture & History (RICH). Er studeren momenteel ongeveer 2.500 studenten binnen onze drie departementen: het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid, het departement Moderne Talen en Culturen en het departement Taal en Communicatie. De faculteit wordt gekenmerkt door een prettige en open cultuur met diverse mogelijkheden voor de professionele ontwikkeling van onze medewerkers.

1. Inleiding 

Ben jij docent NT2 en bij voorkeur ook opleider van aanstaande docenten NT2? Heb je ruime ervaring met lesgeven aan hoger-opgeleiden? Houd je bovendien van een dynamische werkplek en een enthousiast team waarbij je veel kansen krijgt om je te ontwikkelen? Dan is deze functie jou mogelijk op het lijf geschreven.

2. Functieomschrijving 

Het team Nederlands van Radboud in’to Languages bestaat uit betrokken en enthousiaste collega’s en helpt anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal. In jouw functie verzorg je groepscursussen en maatwerktrainingen NT2 op verschillende niveaus voor studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en Radboudumc, én voor klanten van buiten de campus. Ook intake- en evaluatiegesprekken behoren tot je takenpakket. Je zult vooral op of vanuit onze locatie in Nijmegen werken, maar het kan ook voorkomen dat je een cursus of maatwerktraject voor Wageningen in’to Languages verzorgt.

Afhankelijk van je ervaring, ga je direct of op korte termijn lesgeven in de opleiding tot docent NT2 en stagiaires begeleiden van de Faculteit der Letteren (Master NT2 of Taalwetenschap).

Naast onderwijstaken heb je ook coördinatietaken, zoals roosters maken voor groepscursussen, opleiding en/of maatwerk, toetsmomenten coördineren en zorgen dat de informatie op de website up-to-date blijft.

3. Profiel (functie-eisen) 

 • Je beschikt over een relevante afgeronde academische opleiding.
 • Je bent gecertificeerd docent NT2 en hebt ruime ervaring met lesgeven op alle CEFR-taalniveaus aan volwassenen.
 • Je bent in staat om zelfstandig maatwerkprogramma’s en materiaal voor klanten te ontwikkelen en deze programma’s uit te voeren.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het verzorgen van nascholing aan professionals.
 • Je hebt ervaring met online lesgeven.
 • Je hebt een klantgerichte en ondernemende houding.
 • Je beschikt over een goede taalvaardigheid Engels (B1/B2-niveau).
 • Je bent op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen op het werkterrein Inburgering en NT2.
 • Je bent bereid om maximaal twee avonden per week te werken.

4. Wij zijn (Werkomgeving)

Radboud in’to Languages is een zelfstandig onderdeel van de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Het is al ruim 30 jaar een toonaangevend expertisecentrum voor taal- en communicatietrainingen, dat zowel voor opdrachtgevers van binnen als buiten de Radboud Universiteit en het Radboudumc een rijk pakket aan diensten levert op het gebied van taal en communicatie. Sinds 2011 heeft Radboud in’to Languages een partnership met Wageningen University & Research: Wageningen in’to Languages. In Wageningen bieden we vergelijkbare diensten aan als in Nijmegen. Onze activiteiten bestaan uit het verzorgen van taaltrainingen in 16 talen, communicatietrainingen en –advies, taaltoetsen, materiaalontwikkeling, nascholing en projectonderzoek. Daarnaast biedt Radboud in’to Languages vertaal- en redactieservices. Radboud in’to Languages bied je een veelzijdige functie met veel mogelijkheden voor groei en creatieve inbreng.

5. Wij bieden 

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren 

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Dr. Hanneke Wentink. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 6 juni. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 13 juni. Je treedt bij voorkeur 1 juli 2024 in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Parttime
Gewenste startdatum 01-07-2024
Salaris Vaardigheidsdocent 1
Salaris
 • € 4332 - € 5929
Aantal posities 1
Uren 0,5 - 0,7
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 23.035.24
Contact
 • Hanneke Wentink, +31243612159, hanneke.wentink@ru.nl
 • Sylvia van der Weerden, +31649002523, sylvia.vanderweerden@ru.nl
Gepubliceerd 24-05-2024
Uiterste datum 26-05-2024

Terug naar vacatures