Radboud Universiteit

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

1. Inleiding

Heb je een hbo of hoger diploma in life science, biologie, biomedische wetenschappen, biotechnologie of een verwante discipline? Wil je graag deel uitmaken van een dynamisch team van wetenschappers in het veld van de moleculaire neurobiologie? Ben je gemotiveerd, enthousiast, kritisch denkend en een team player? Dan ben je nodig als research analist neurobiologie!

2. Functieomschrijving

Als Research Analist Neurobiologie maak je deel uit van het Storkebaum lab in de neurobiologie sectie van het Donders Center for Neuroscience. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van gedragsexperimenten met muizen, elektrofysiologie, weefsel dissectie, histologische en immunohistochemische analyse, en confocale imaging. Je werkt mee aan projecten die gebruik maken van muismodellen voor perifere neuropathie en amyotrofe laterale sclerose, waarbij je praktisch begeleid wordt door twee postdoctorale onderzoekers in het lab. Je voert onafhankelijk experimenten uit op een veilige en efficiënte manier, en gebruik makend van state-of-the-art protocollen. Je analyseert, interpreteert en rapporteert de resultaten van je experimenten aan je leidinggevende en de betrokken teamleden. Je documenteert je resultaten op een accurate en vindbare manier (lab journaal).

3. Profiel (functie-eisen)

  •  Je heb een diploma op hbo-niveau of hoger in life sciences, biologie, biomedische wetenschappen, biotechnologie of een gerelateerde discipline.
  • Je hebt toelating om met knaagdieren te werken (art 9 of art 13f2).
  • Je bent een gemotiveerde, enthousiaste, kritische en creatieve team player met een positieve en constructieve attitude.
  • Je neemt initiatief en wil graag bijleren en bijdragen aan een multidisciplinair team in een innovatieve omgeving.
  • Bestaande werkervaring met muismodellen is een voordeel, zoals gedragsanalyse, elektrofysiologische analyse, perfusie, weefseldissectie, en histologische, immunohistochemische en imaging methoden.
  • Ervaring met data management en bioveiligheidsaspecten is een plus.
  • We zijn een dynamisch internationaal instituut, dus naast het Nederlands is een goede kennis van het Engels essentieel. 

4. Wij zijn (werkomgeving)

Het Storkebaum lab combineert Drosophila- en muisgenetica om moleculaire mechanismen te ontrafelen die ten grondslag liggen aan motorische neurodegeneratieve en neuromusculaire aandoeningen. Momenteel richten we ons op Charcot-Marie-Tooth (CMT) perifere neuropathie geassocieerd met mutaties in tRNA synthetases en op amyotrofe laterale sclerose (ALS) geassocieerd met mutaties in FUS. Meer in het algemeen zijn we geïnteresseerd in de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan axonale degeneratie, met een focus op de rol van defecten in mRNA translatie. We maken gebruik van een breed spectrum aan methoden en technieken, waaronder een recent ontwikkelde methode voor celtype-specifieke in vivo labeling van nieuw gesynthetiseerde eiwitten (NCAT), verschillende high-end beeldvormingstechnieken (confocale en super-resolutie microscopie), single-molecule FISH, single-cell/single-nucleus transcriptomics, whole genome sequencing, muis en Drosophila gedragsanalyse, elektromyografie, histologie, immunohistochemie, moleculaire biologie en biochemie.

Ons dynamische en internationale team bestaat momenteel uit vier postdoctorale onderzoekers, vijf PhD-studenten en een technisch assistent. Daarnaast hebben we sterke lokale, nationale en internationale samenwerkingsverbanden met wetenschappers die werken aan RNA biologie en genetica. We hebben substantiële externe financiering aangetrokken, waaronder een ERC consolidator grant, twee JPND grants en subsidies van de Radala Foundation for ALS Research, de Muscular Dystrophy Association (MDA), AFM, ARSLA, Stichting ALS Nederland, Prinses Beatrix Spierfonds en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Onlangs publiceerden we verschillende artikelen in invloedrijke tijdschriften, waaronder Science (2), Nature Neuroscience (3), Journal of Cell Biology, Nature Communications (5), Acta Neuropathologica (2) en EMBO Journal.

Het Donders Center for Neuroscience is één van de zes onderzoeksinstituten in de Faculteit voor Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Radboud Universiteit. DCN doet onderzoek naar de moleculaire mechanismen die aan de basis liggen van neurodegeneratieve ziekten, naar mechanismen van neuronale communicatie, en naar de complexe neurale netwerken die aan de basis liggen van zintuiglijke waarneming, motoriek, en cognitieve hersenfuncties.

DCN maakt deel uit van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, een interfacultair neurowetenschappelijk instituut van wereldfaam met een dynamische en interactieve cultuur. Het Donders Instituut verzamelt meer dan 800 wetenschappers die zich wijden aan het begrijpen van de mechanismen die aan de basis liggen van hersenfunctie. Uitstekende, state-of-the-art research faciliteiten zijn beschikbaar voor de brede waaier van neurowetenschappelijk onderzoek aan het Donders Instituut. Het Donders Instituut werd door een internationaal evaluatiecommittee als ‘excellent’ bestempeld en erkend als een ‘heel stimulerende omgeving voor zowel top wetenschappers als jong talent’. Het Donders Instituut draagt een collaboratieve, multidisciplinaire en ondersteunende onderzoeksomgeving hoog in het vaandel. Met een divers internationaal personeelsbestand is Engels de ‘lingua franca’ aan het Donders Instituut.

Nijmegen is een bruisende stad omringd door prachtige natuur, ideaal voor wandel- en sportactiviteiten. De Faculty of Science van de Radboud Universiteit is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar een cultureel diverse intellectuele gemeenschap, en moedigt daarom sollicitaties van vrouwen en minderheden aan.

5. Wij bieden

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2 jaar.
  • Je salaris binnen salarisschaal 8 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

6. Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. Erik Storkebaum. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 20 juni. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Gewenste startdatum zsm
Salaris Onderwijs-/onderzoeksmedewerker 3
Salaris
  • € 3072 - € 4103
Aantal posities 1
Uren 0,8-1,0
Plaats Nijmegen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Referentienummer 62.113.24
Contact
  • Erik Storkebaum, erik.storkebaum@donders.ru.nl
Gepubliceerd 08-05-2024
Uiterste datum 05-06-2024

Terug naar vacatures